GroveStreams

Uploading data with Android stopped working547

drumanart private msg quote post Address this user
Hello
I used to upload data created by a Microcontroler connected via the USART to a WyFly and the WiFly was connected using Android Hotspot as a router.
This worked fine until arpox. two weeks ago.

To find the error I first connected my Laptop to my Android Hotspot and I noticed that I get an error using telnet (I use Linux as OS).

telnet 173.236.12.163 80
Trying 173.236.12.163...
Connected to 173.236.12.163.
Escape character is '^]'.
// until here correct
PUT /api/feed?&compId=Container&data=101&data=0&data=101&api_key=myKey
// the above phrase is what I send using a microcontroller
// the reply from GS:
HTTP/1.1 400 Bad Request
Server: proxy27154393.optenet.com
Date: Tue, 07 Nov 2023 16:15:40 GMT
Content-Length: 241
Content-Type: text/html
Connection: close

<html><head><title>HTTP Proxy Error</title></head><body><h1>HTTP Proxy Error</h1>There has been an error in the HTTP proxy and your request couldn't be fullfilled.<br/>Invalid HTTP request<br/><hr/><br/>Details: 400 Bad Request</body></html>Connection closed by foreign host.

Now, when I connect my Laptop to a standard router the code works fine, but not anymore (it was working fine) through an Android Hotspot as router.

Thanks Martin
Post 1 IP   flag post
drumanart private msg quote post Address this user
As I explained above I can upload data with a standard router but no when I connect my computer though my Android cellphone.

I investigated (with the Android us Hotspot):
nmap 173.236.12.163
Starting Nmap 7.80 ( https://nmap.org ) at 2023-11-10 17:08 CET
Nmap scan report for lb.grovestreams.com (173.236.12.163)
Host is up (0.14s latency).
Not shown: 997 closed ports
PORT STATE SERVICE
80/tcp open http
139/tcp filtered netbios-ssn
443/tcp open https

It seems that pot 80 and port 443 are available.
So I connect via telnet 173.236.12.163 80 (also I tried port 443)
that works fine and then:

PUT /api/feed?&compId=Container&data=101&data=1&data=86&api_key=myKey

I get the error like above:
HTTP/1.1 400 Bad Request ...
... Invalid HTTP request<br/><hr/><br/>

Is there something with the syntax that has to be changed.
As I mentioned it worked beforehand like a charm using my cellphone. I also tried another phone getting the same error.
Any ideas
Martin
Post 2 IP   flag post
MikeMills private msg quote post Address this user
Sorry for the late reply.

I don't think we made any changes to the platform during that timeframe that would cause this kind of an issue. But, I could be wrong.

Did you get this working because I did a search in today's web logs and found at least one successful call:
"PUT /api/feed?&compId=Container&data=101&data=1&data=86&api_key="

Any clues in your Org's system log:
- Log into GS
- Click on your organization name to enter the org
- Click the envelope in the toolbar
- Look on the System tab
Post 3 IP   flag post
drumanart private msg quote post Address this user
Thanks for replying.
Yesterday I uploaded data using a normal router, so I suppose that is what you have seen, but if I try to use my cell-phone (I tried another phone as well) I don't get anything, neither in the system tab, nor if I use the trace feature.

All this worked well and now it doesn't.
Do you have the ability to see more then I do?

I could activate you as an user to make some test.
Martin
Post 4 IP   flag post
MikeMills private msg quote post Address this user
The calls are not making it to our servers.

This is the last call from your ip address, on Oct 23rd, that made it to our servers:

???.??.??.89 - - [23/Oct/2023:01:31:27 -0500] "PUT /api/feed?api_key=x-x-x-x-x&compId=Container&data=0&data=0&data=0" 200 0 111394

Your best clue is probably "HTTP Proxy Error" and "There has been an error in the HTTP proxy and your request couldn't be fullfilled"

A search on the proxy in your error message, Optenet, returns: is a global IT security company providing high-performance security to service providers and large enterprises worldwide

Seems like the Optenent proxy is blocking it.

Now, where does Optenet sit in the call stack between your phone and our servers? Maybe something the cellular stack is using?

I ran traceroute grovestreams.com and I don't see Optenent in my call stack so I think it's between your phone and our servers.

I'd focus on identifying who's using Optenent in your stack and then try and figure out why it's blocking the call.
Post 5 IP   flag post
drumanart private msg quote post Address this user
Thanks for the effort, I try to investigate.
Post 6 IP   flag post
drumanart private msg quote post Address this user
I use VODAFONE as a Internet service provider.
I found this:
Vodafone working on Open RAN automation:
If 2023 was marked by the achievement of performance parity or better between Open RAN and traditional networks, then 2024 promises to be the year of automation.
In August this year began to accelerate the installation of Open RAN equipment ..

Since August I cannot upload data with my cell-phone.
Has the code to be modified?
Kindly Martin
Post 7 IP   flag post
2973 7 7
Log in or sign up to compose a reply.